Tidal Music Streaming

0

Tidal gaat de strijd aan met talloze andere streaming muziekdiensten, zoals Spotify en Deezer. De muziekdienst weet zich te onderscheiden met bijzonder goede geluidskwaliteit, maar dat komt wel voor een prijs.

Zelf ben ik al jaren gebruiker van Spotify, met de geluidskwaliteit op z’n hoogst (320 kbps) speel ik de muziek vaak door m’n Sonos of enorme koptelefoon, zonder ooit te hebben geklaagd over de geluidskwaliteit. Toch ging er een wereld voor me open toen ik Tidal voor het eerst opzette. Wát een geluid! De muziek is niet gecomprimeerd zoals dat bij andere streamingdiensten en mp3-bestanden het geval is. Hierdoor wordt geluidskwaliteit in cd-kwaliteit (of .flac- en .wav-kwaliteit) gestreamd. Om echter het verschil echt op te kunnen merken heb je wel goede speakers of een goede koptelefoon nodig. Anders blijf je beter af met Spotify of Deezer. Dat overigens veel goedkopere diensten zijn. Voor Tidal betaal je zo’n twintig euro per maand, twee keer zoveel als voor andere streamingdiensten. Lees ook: Luister online je favoriete muziek met deze 15 diensten

Je kunt muziek streamen op Tidal met een pc-programma (Windows en Mac), apps voor Android (alleen 4.4.4 en hoger) en iOS en in de browser. Vreemd genoeg kan streamen met de hoogste audiokwaliteit alleen in Chrome. In andere browsers wordt de geluidskwaliteit naar beneden geschroefd.
Tidal moet ook beschikbaar komen op audiosystemen zoals Sonos en Raumfeld. Maar op het moment van schrijven is dit nog niet beschikbaar. Dat is een flinke teleurstelling, want deze geluidskwaliteit moet je juist ervaren op high-end geluidssystemen. Een medewerker van Tidal vertelde me dat dit op de planning staat voor het eerste kwartaal van 2015.

Share.

About Author

Leave A Reply